ZAREDALE NAGRADE

Oliver Frljić laureat Gavellinih večeri i MESS-a

10.10.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Tokom prošlog vikenda režiser Oliver Frljić nagrađen je na Gavellinim večerima za predstavu' Mrzim istinu' koja je proglašena najboljom u selekciji, a nagradu je primio i u Sarajevu na MESS-u za predstavu 'Otac na službenom putu'

Pobjednik ovogodišnjih, 26. Gavellinih večeri je predstava 'Mrzim istinu' Olivera Frljića koju je sam režirao u produkciji Teatra &td iz Zagreba. Tako je odlučio žiri u sastavu Ingeborg Appelt, Ivor Martinić, Saša Božić, a Frljiću je nagradu uručio Darko Stazić, ravnatelj GDK 'Gavella'.U predstavi koja je svojevrsna autobiografska priča o obitelji autora igraju Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković, koji su s Frljićem je preuzeli nagradu za najbolju predstavu.

U Sarajevu je Frljić dobio 'Zlatni lovor vijenac' za postavu predstave 'Otac na službenom putu'. Predstavu za koju je Frljić dobio priznanje za najboljeg redatelja sarajevskog MESS-a kao završnu na festivalu u nedjelju je odigrala glumačka postava beogradskog Ateljea 212 a u naslovnoj je ulozi nastupio Vlastimir Đuza Stoiljković.

Frljić je kazao kako je na ovaj projekt iznimno ponosan baš kao i na predstavu 'Pismo iz 1920.' koja je također izvedena pred sarajevskom publikom a analizira sramne nacionalističke manipulacije iz ratova vođenih 90-ih godina.

'Zahvaljujem se svim ljudima koji su radili sa mnom i zahvaljujem sarajevskoj publici. Ovo priznanje potvrđuje ono što ja intimno mislim i o Bosni i o Sarajevu', kazao je Frljić novinarima nakon proglašenja pobjednika.

Predstava 'Otac na službenom putu' istodobno je dobila 'Srebrni lovorov vijenac' u kategoriji Mittel Europe a Hana Selimović proglašena je najboljom glumicom za ulogu Sene koju je u njoj odigrala.