SEDMO IZDANJE

Što nas čeka na Festivalu novog cirkusa?

30.09.2011 u 09:24

Bionic
Reading

Festival novog cirkusa u organizaciji Male performerske scene ove će se godine održati ranije nego obično, od 25. do 30. listopada. U šest festivalskih dana predstavit će se dva fascinantna dueta, dvije večeri velikog varijetetskog kolektiva, hrvatski open stage te cjelovečernji maraton dokumentarnih filmova

Zahvaljujući potpori Francuskoga instituta, sedmi Festival novog cirkusa otvara jedna od najznačajnijih francuskih novocirkuskih skupina. Les Colporteurs će u Zagrebačkom kazalištu mladih izvesti svoju najnoviju kreaciju 'Sur la route...', predstavu za dvoje plesača na žici. Na predstavu će se nadovezati večer Filmskog dokumaratona u Pogonu Jedinstvo, na kojem će biti prikazani neki od najnagrađivanijih dokumentarnih filmova o hodačima na žici.

'Room 100' (nekadašnji Positive Force), splitska skupina koja se na Festivalu novog cirkusa premijerno predstavila 2008. godine te u međuvremenu postala najtraženije hrvatsko novocirkusko ime na europskim pozornicama, ove će godine izvesti dugo očekivanu, finaliziranu predstavu 'C8H11NO2', u kojoj ekstremnim rječnikom tijela govore o shizofreniji u vlastitom obiteljskom okruženju.

Na opetovano traženje publike, festivalska kabaretska produkcija Red Room ponovno će Zagrebu dati dašak noćnog života svjetskih metropola. Festival će zatvoriti otvorena pozornica za hrvatske varijetetske točke u programu nazvanom Ringišpil.

Više informacija o programu potražite na internetskim stranicama.