Kazalište SVEČANA ZAVRŠNICA

Ankici Dobrić i Siniši Popoviću nagrada Najhistrion

Dvadeset i šesto histrionsko ljeto završeno je svečanom dodjelom nagrada Najhistrion za 2011. godinu glumcima Ankici Dobrić i Siniši Popoviću te posljednjom ovogodišnjom izvedbom predstave 'Idu svati, mlade ni' na zagrebačkoj Opatovini

Siniša Popović nagrađen je za ulogu Isljednika u 'Berlinskom zidu' Amara Bukvića u režiji Zorana Mužića, koju su Histrioni premijerno izveli u studenome prošle godine.

Ankica Dobrić
nagrađena je pak za ulogu Anđe u predstavi 'Idu svati, mlade ni' Nina Škrabea, premijerno izvedenoj u režiji Georgija Para ovoga ljeta na Opatovini.

Nagradu Najhistriona uručili su im zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukićević i ministar kulture Jasen Mesić koji je ujedno i zatvorio 26. histrionsko ljeto i sezonu 20010/2010.

Ovogodišnje 26. zagrebačko histrionsko ljeto počelo je 9. srpnja premijernom izvedbom predstave 'Idu svati, mlade ni', u čijem je znaku protekao prvi dio Histrionskog ljeta. Kolovoz na Opatovini obilježila je hit komedija 'Lovački rog', premijerno izvedena prošloga ljeta na toj lokaciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još