SVJETSKI DAN KAZALIŠTA

Dvije predstave Mire Gavrana u Poljskoj

23.03.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Hrvatskog književnika Miru Gavrana za ovogodišnji Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, u Poljskoj očekuju dva značajna događaja – premijera predstave 'Sve o ženama' i 200. izvedba predstave 'Muž moje žene'

U gradu Tarnovu "Teatar L. Solskiego" izvest će premijeru Gavranove drame "Sve o ženama" u prijevodu Anne Tuszynske, te u režiji Krzystofa Prusa i u interpretaciji glumica Marte Marianne Gotych, Anne Lenczewske i Anne Nowicke, izvijestila je danas zagrebačka agencija Presscut.

Istog dana u Krakovu će u "Teatru Ludowy" biti svečana dvjestota izvedba Gavranove komedije "Muž moje žene", u prijevodu Anne Tuszynske, režiji Tomaša Obare i u interpretaciji Jaceka Strame i Andrzeja Franczyka.
Za tu predstavu su redatelj i glumci osvojili glavne nagrade u kategoriji glume i režije 2004. na "Festivalu komedije" u poljskom gradu Zabrze.

Miro Gavran proteklih je godina česti gost u Poljskoj, u kojoj je do sada imao deset kazališnih premijera, a objavljene su mu i dvije knjige drama i komedija.

Njegova djela su prevedena na trideset i dva jezika, kazališni tekstovi su premašili brojku od stotinu i osamdeset premijernih izvedbi, a predstave je vidjelo više od dva milijuna ljudi.