PRIČA IZ RAJSKOG VRTA

Praizvedba 'Prizora s jabukom' na Igrama

04.08.2011 u 11:39

Bionic
Reading

Hrvatska praizvedba suvremene drame 'Prizori s jabukom' spisateljice i dramaturginje Ivane Sajko bit će održana 5. kolovoza u palači Sponza s početkom u 23 sati. 'Prizori s jabukom' praizvedeni su u Bernu 2009. godine i čine drugi dio trilogije započete predstavom 'Rose is a rose is a rose'

Priča je to o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu. Zbog neviđene ekološke katastrofe jabuka dolazi u opasnost te oni pokušavaju učiniti sve kako bi spriječili njezinu propast.

Nakon 'Kate Kapuralice', za koju se na ovoljetnim Igrama tražila karta više i uveo dodatni termin predstave, u Dubrovniku se priprema i druga dramska premijera. Riječ je o 'Prizorima s jabukom' Ivane Sajko

'Prizori s jabukom' praizvedeni su u Bernu 2009. godine i čine drugi dio trilogije započete predstavom 'Rose is a rose is a rose' (predstava premijerno izvedena u zagrebačkom ZKM-u). Inspirirani su biblijskim motivom izgona iz raja, a tu priču autorica stavlja u suvremeni kontekst i postavlja pitanje koje se može ticati svakog od nas: je li moguće stvoriti rajski vrt u društvu katastrofe?

Umjetničku ekipu predstave čine osnivači benda East Rodeo Alen i Nenad Sinkauz, zaduženi za glazbu, kostimografkinja Zijena Glamočanin, scenograf Simon Bogojević Narath i dramaturg Sandro Šiljan. Izvođači su Ivana Sajko i braća Sinkauz. Za svoj zajednički rad na 'Prizorima' umjetnici kažu da se stvorila posebna sinergija koja djeluje inspirativno te, iako dijele slične stavove, jedni drugima uspijevaju postaviti različite izazove.

Nakon premijere u petak, 5. kolovoza, slijede izvedbe 6., 7. i 8. kolovoza u palači Sponza.