OPROŠTAJ OD GLUMCA

Pokopan Josip Bobi Marotti

28.07.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Članovi obitelji, rodbina, prijatelji, brojni glumci te kulturni i javni djelatnici oprostili su se danas na zagrebačkom Krematoriju od uglednog dramskog, filmskog i televizijskog umjetnika Josipa Bobija Marottija

Opraštajući se od Marottija u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić je istaknuo da je Marotti ostvario zavidnu kazališnu karijeru, angažiran s velikim brojem uloga u kazalištu, na filmu i televiziji. Njegova kreativnost plijenila je svakog našeg redatelja, ostvarivao je maestralne kazališne kreacije, širio optimizam, beskrajnu ljubav prema mlađim naraštajima glumaca učeći ih profesionalizmu i kolegijalnosti, rekao je Grgić.

Opraštajući se od vrhunskog umjetnika, naglasio je Grgić, hrvatska kazališna umjetnost sačuvat će trajne vrijednosti na ovog izuzetnog umjetnika.

Ravnatelj Gradskog dramskog kazališta Gavella Darko Stazić također je istaknuo da kada je riječ o Josipu Bobiju Marottiju, zapravo je riječ o životvornom dramskom umjetniku koji je tijekom svog dugog umjetničkog života dokazivao da je život lijep. Bobi Marotti sebe je darivao i na sceni i u životu, bio je jedan od suosnivača kazališta Gavella njegovog prvog doma, rekao je Stazić. Na kraju je poželio da Marottija zadržimo u sjećanju po njegovoj vedrini koju je dijelio sa svima.

Umjetnički voditelj glumačke družine Histrion Zlatko Vitez opraštajući se od Marottija kazao je da je upravo on bio obožavan od mnogobrojne publike da se neobično veselio otvaranju Histrionskog doma rekavši da su ga kolege glumci nazivali 'naš glumački papa'. Podsjetio je da je s Marottijem prijateljevao i surađivao od 1986. od kada je Marotti postao član Histriona do njegovog odlaska. Na kraju je kazao da su Histrioni ostvarili Pučko kazalište, ono što je Gavella Marottijev učitelj stalno zagovarao.

Josip Bobi Marotti umro je u Zagrebu 24. srpnja u 89. godini.