Kazalište FESTIVAL U SVETVINČENTU

Istarska fešta za ljubitelje suvremenog plesa

  • Autor: tportal.hr
  • 30.6.2011 10:04:56
  • 30.6.2011 8:54:43

Festival plesa i neverbalnog kazališta i ove će godine ugostiti mnoge svjetski poznate plesne umjetnike, koreografe, pedagoge i plesače, a neće izostati ni audiovizualni dio koji nam predstavljaju hrvatski Šikuti Machine i francuski Thierry de Mey

U 12. festivalskoj ediciji predstavit će se Nats Nus Dansa i Marcel.lí Antúnez Roca iz Španjolske, The Original Tempo iz Japana, Cie My!Laika iz Francuske, Digital tatoo iz Njemačke, Miet Warlop iz Belgije, Risima Risimkin iz Makedonije, a izbor s hrvatske plesne scene uključuje autorske radove umjetničke organizacije De Facto, Roberte Milevoj, Andreje Široki i Ive Korenčić u zajedničkom projektu te dvije predstave Zagrebačkog plesnog ansambla od kojih je jedna predstava, 'Tri none', ujedno i premijera.

Glavni dio programa održavat će se u Kaštelu i Art centru, ali će se veliki dio festivalskog programa, besplatno kao i svake godine, moći vidjeti na Trgu i u Loži.

Kao i svake godine održat će se edukativni dio programa, plesna radionica za amatere i profesionalce od pod vodstvom odlične Jasmine Prolić - 'Plié, Tendu, Jeté' te radionica cirkuserije za djecu i mlade koja je na rasporedu 25 i 26. srpnja pod vodstvom Cie My!Laika.

Plesno neverbalna rapsodija u srcu Istre, u Svetvinčentu održat će se od 22 do 26. srpnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još