SPEKTAKULARNO OTVARANJE

Kosturi, vatra i vještice na Riječkim ljetnim noćima

29.06.2011 u 09:45

Bionic
Reading

Spektaklom 'Tambours de la muerte' francuske trupe Compagnie Transe-Express ispred zgrade HNK-a Ivana pl. Zajca večeras je otvoren festival Riječke ljetne noći

Ove godine festival nosi naziv 'Posvećenje ljeta', a sastoji se od 14 različitih programskih događanja u tridesetak izvedaba na 13 lokacija po cijelom gradu.

U programu se ističe praizvedba 'Baba Jaga je snijela jaje', dramska adaptacija romana Dubravke Ugrešić. Predstava će biti praizvedena 12. srpnja na plaži bivšeg hotela Park na Pećinama. Redatelj je Ivica Buljan, a nastupit će Ana Karić, Alma Prica, Milena Župančič i članovi ansambla riječkoga HNK-a.

Premijerno će se izvesti i plesna predstava 'Othello' u koreografiji Zorana Mirkovića i Maše Kolar.

U glazbenom dijelu programa su koncerti Riječke filharmonije na plaži na Pećinama, Jasne Bilušić i benda New Deal, Zagrebačke filharmonije pod nazivom 'Salsa filarmonica' s pjevačima solistima Jaqueline Castellanos i Ricardom Luqueom, orguljaša Edmunda Andlera Borić posvećen 200. obljetnici rođenja Franza Liszta, zbora opere riječkoga HNK-a i simfonijskog orkestra mladih iz Strasbourga.

'Riječke ljetne noći' završavaju 21. srpnja koncertom Na moru zvijezda orkestra riječke Opere i niza vokalnih solista na pontonu koji će tom prigodom biti smješten uz glavni lukobran riječke luke.