Kazalište NAGRADNJAČA

Tko će gledati predstavu 'Gnosis #1'

  • Autor: tportal.hr
  • 29.6.2011 10:01:49
  • 28.6.2011 10:16:12

Ove godine Eurokaz, festival s nagnućem inovativnom teatru i jedan od kulturnih brendova kojim se vole pohvaliti domaće kulturne vlasti, slavi četvrt stoljeća postojanja. U sklopu Eurokaza, 29. lipnja u Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Travnom na rasporedu je predstava 'Gnosis #1', a tportal.hr poklanja svojim čitateljima 2x2 ulaznice

Koreograf Vincenzo Carta u projektu 'Gnosis #1' zabavljen je tijelom koje ime zadaću prenositi znanja, posebice ona znanja koja nastaju iz odnosa fizisa pokreta, izvođačkih emocionalnih stanja, mentalne percepcije i recepcije.

Carta na projektu surađuje s Ongakuawom (Andrea Ferrara), koji usporedno sa znanstvenom karijerom sklada elektronsku glazbu i razvija digitalne kompozicije, pri čemu se koristi tijelom kao biotičkim instrumentom.

'Gnosis #1' funkcionira tako da je na glavu plesača postavljen sustav EKG-elektroda koje prate njihove moždane valove u realnom vremenu. Dobivena informacija prolazi kroz računalo kako bi stvorila virtualno biće kao spektar duševnih stanja distribuiranih između četiri plesača. Oni to zovu kolektivnim mozgom koji kontrolira stvaranje zvuka i svjetla, a u povratnom procesu koreografsku kompoziciju i stanje svijesti plesača. Emocije rukovode zvukom i svjetlom, ali zvuk i svjetlo također utječu na emocije, sve se odvija u stalnom kruženju (loop).


Po dvije ulaznice osvojili su:

Luka Bedrica
Hrvoje Hiršl


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još