Kazalište PREDSJEDNIK TINEJDŽER

Nakon Busha i Nixona Clinton dobio svoju operu

  • Autor: S. F.
  • 20.6.2011 14:37:20
  • 20.6.2011 12:59:47

Opera inspirirana mladenačkim danima bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona bit će premijerno izvedena u New Yorku

Opera pod nazivom 'Billy Blynthe' komponirala je Bonnie Montgomery, a na komadu je radila posljednje četiri godine. Autor teksta je Britt Barber, a njujorška premijera prvo je cjelovito izvođenje opere, piše BBC.

Donosi priču o jednom danu u životu Billa Clintona kao tinejdžera. Izvodi je Metropolis Opera Project u teatru Medicine Show. Utemeljitelj Metropolis Opera Projecta Zach James operu smatra magnetom za mlađe generacije ljubitelja teatra koji na daskama žele vidjeti suvremene priče.

Ime opere izvedeno je od Clintonova pravog prezimena - Blythe, kasnije zamijenjenog očuhovim. Radnja djela događa se 1959. u Hot Springsu, gdje mladi Clinton živi s majkom Virginijom Clinton Kelley i agresivnim očuhom Rogerom Clintonom.

'Odrastajući u Arkansasu, čula sam brojne priče o Clintonu. Ali prava inspiracija bilo je čitanje njegove autobiografije', kazala je autorica Bonnie Montgomery. Fokus je u djelu stavljen na Clintonov odnos s majkom, osebujnom ženom koja se uživala provoditi i kockati.

Iako je dobio informaciju o izvođenju opere bivši američki predsjednik nije pokazao interes za djelo.

The Metropolis Opera Project je prošle godine već izveo hip-hop operu 'Bully Pulpit' u kojoj su se kao likovi pojavili George W. Bush, Richard Nixon i Andrew Jackson.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još