Kazalište ODABRALA PUBLIKA

Vlasta Knezović i Ozren Grabarić Gavellini glumci godine

Vlasta Knezović i Ozren Grabarić proglašeni su najboljim glumcima u premijernim predstavama kazališta Gavella u sezoni 2010./2011.

'Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, najbolje je glumce trebao pronaći u pet ovosezonskih premijernih naslova, a to su 'Tartuffe', 'Duh', 'Leda', 'Nosi nas rijeka' i 'Ženidba'.

Vlasta Knezović
pobjedila je ulogom Strine u predstavi 'Nosi nas rijeka' Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića. Vlasta je, kako stoji u obrazloženju prosudbenog povjerenstva, 'gestom, mimikom, glasom i govorom ponijela predstavu do zadivljujućih visina, svoj lik do simbola. Upravo njezina spontanost i neposrednost daju posebnu draž ruralnog ambijenta te dokazuju da nema velikih i malih uloga, nego samo velikih i malih glumaca.'

Ozren Grabarić nagrađen je za uloge Tartuffea u predstavi 'Tartuffe' J. B. P. Molierea, u režiji Marca Scaiccaluge, Olivera Urbana u predstavi 'Leda' Miroslava Krleže, u režiji Borisa Svrtana te za ulogu Kočkareva u predstavi 'Ženidba' N. V. Gogolja, u režiji Mateje Koležnik.

Ozren Grabarić je oduševio prosudbeno povjerenstvo, kako stoji u obrazloženju, 'u tri različite predstave, u tri različita lika svojom vrhunskom moći transformacije – svojom jednistvenom glumom.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još