NAJBROJNIJA KAZALIŠNA ORGANIZACIJA

Vrgoč predsjednica Europske kazališne konvencije

30.05.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč izabrana je za predsjednicu Europske kazališne konvencije (ETC) na glavnoj skupštini ETC-a koja je održana u Notthinghamu od 26. do 29. svibnja, priopćeno je iz Zagrebačkog kazališta mladih

Europska kazališna konvencija (ETC) osnovana je u Francuskoj 1988. godine radi boljeg promicanja suvremenoga dramskog pisma i inovativnih kazališnih kreacija u Europi. Cilj ETC-a je povezivati kazališne profesionalce, otkrivati novu publiku, poticati stvaralaštvo mladih te isticati različitost europskih jezika i kultura.

ETC čini 47 kazališta iz 25 zemalja u kojima se godišnje izvede 16.000 predstava pred osam milijuna gledatelja. Trenutačno je najznačajnija i najbrojnija europska organizacija koja okuplja institucionalna kazališta iz gotovo svih dijelova Europe.

Zagrebačko kazalište mladih član je ETC-a od svibnja 2008., a 2009. Dubravka Vrgoč izabrana je za potpredsjednicu.

U sklopu ETC-a ostvaruju se međunarodne razmjene predstava te zajednički teatarski programi čije je središte interesa jezična različitost, umjetničko obrazovanje i europski identitet u teatru.