NAPOKON ODLUČENO

Marko Torjanac novi je ravnatelj šibenskog HNK

18.05.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Marko Torjanac novi je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, odlučeno je na sjednici Gradskog vijeća tog grada

Marko Torjanac, zagrebački glumac i kazalištarac, izabran je za danas za novog ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Tako su odlučili vijećnici u Gradskom vijeću Grada Šibenika nakon što im je to predložilo Kazališno vijeće kojem je na čelu Dušan Šarac. To je vijeće biralo između devet kandidata koji su se javili na natječaj, a izbor je obrazložen Torjančevim velikim iskustvom u kazalištu i njegovim menadžerskim sposobnostima pokazanim u kulturno-umjetničkim djelatnostima..

Podsjetimo, na čelu šibenskog HNK od početka godine bila je vršiteljica dužnosti ravnateljice Jasenka Ramljak, inače dugogodišnja zaposlenica šibenskog teatra i jedna od najangažiranijih osoba u organizaciji Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Svojevrsni kulturno-politički skandal izbio je početkom godine kada je šibenski GV odbio imenovati Senku Bulić ravnateljicom HNK, a tada su se među dijelom političara čula i obrazloženja da bi 'bilo bolje da je to netko iz Šibenika'.