Kazalište POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE

Predstava 'Ana i Mia' nagrađena u Beogradu

Zagrebačko kazalište Mala scena dobitnik je Grand prix-a za predstavu 'Ana i Mia', u sklopu devetog po redu kazališnog festivala za djecu i mlade Pozorište Zvezdarište, završenog u četvrtak u Beogradu

Nagradu za tekst 'Ane i Mie' dobila je Jelena Kovačić, a iz iste predstave nagrađene su i glumice Nika Mišković i Mia Biondić.

Za predstavu 'Matilda', rađenu u koprodukciji zagrebačkog Dječjeg kazališta Dubrava i Kazališne družine Pinklec iz Čakoveca, nagradu za režiju dobio je Oliver Frljić, prenijela je srbijanska agencija Tanjug.

Posebnu odluku donio je, kako se navodi, dječji žiri koji je prvu nagradu dodijelio predstavi 'Matilda', drugu za 'Lunju i Mazu' beogradskog Pozorišta 'Puž', a treću za 'Plastične bašte' u koprodukciji 'Teatro Koreja' iz Leccea (Italija) i Teatra 'Patos' iz srbijanskog grada Smedereva.

Najboljim glumcem proglašen je Vladimir Jocović za glavnu ulogu u predstavi 'Princ Nevaljalac' Narodnog pozorišta Priština iz Kosovske Mitrovice, a najboljom lutkarskom predstavom proglašen je 'Carev slavuj' Pozorišta lutaka 'Pinokio' iz Zemuna.

Na festivalu je izvedeno 17 predstava iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Italije, Slovenije i Crne Gore, od čega 14 u natjecateljskom dijelu i tri u revijalnom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još