Kazalište ŽIVOT MORA IĆI DALJE

Negodovanje zbog Kerumove odgode praizvedbe 'Maršala'

  • Autor: tportal.hr
  • 16.4.2011 17:06:36
  • 16.4.2011 16:07:54

Povodom odgađanja praizvedbe komične opere 'Maršal' Silvija Foretića, koja se u koprodukciji 26. muzičkog biennala Zagreb i Hrvatskog narodnog kazališta Split trebala održati u splitskom kazalištu u subotu, objavljeno je službeno stajalište Muzičkog biennala Zagreb

Službeno stajalište Muzičkog biennala Zagreb o odgađanju praizvedbe opere 'Maršal' u Splitu izrazio je umjetnički direktor MBZ-a Berislav Šipuš.

'Izražavam iskreno žaljenje zbog odluke v.d. intendanta splitskog HNK Duška Mucala da odgodi premijeru opere 'Maršal' koja se u koprodukciji s MBZ-om trebala dogoditi večeras, uz izravni prijenos u zagrebačkome kinu Tuškanac.
Mislimo da su trenutačne okolnosti u Splitu i u Hrvatskoj sasvim normalne i da se moglo bez problema pristupiti planiranoj praizvedbi opere u koju je uloženo mnogo truda i novaca.
Zemlja nije u izvanrednom stanju, nije službeno proglašen Dan žalosti i život treba ići dalje.'

Podsjećamo, služba odnosa s javnošću splitskog HNK odaslala je u petak iznenađujuće priopćenje u kojem stoji da je uprava Kazališta, Kazališno vijeće HNK Split te autorski tim predstave, a na inicijativu gradonačelnika Splita Željka Keruma, odlučila odgoditi praizvedbu ocijenivši da bi, u ozračju nastalom u Splitu i Hrvatskoj nakon haške presude hrvatskim generalima, izvođenje te komične opere bilo neprimjereno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još