KNH SPLIT

Kazališno vijeće podnosi prijavu zbog tajnog snimanja

14.04.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Kazališno vijeće splitskog HNK na izvanrednoj sjednici odlučilo je DORH-u kazneno prijaviti nepoznatu osobu zbog neovlaštena i tajnog snimanja sjednice vijeća na kojoj se raspravljalo i odlučivalo tko će biti predložen za intendanta između troje kandidata koji su se prijavili na natječaj, izjavila je predsjednica vijeća Sanja Erceg-Vrekalo.

Neovlašteno i tajno snimanje naše sjednice je neljudsko i svi djelatnici HNK žele da se utvrdi tko je počinitelj, izjavila je za Hinu Erceg-Vrekalo.

Kazališno je vijeće nakon razgovora s trojim kandidatima za intendanta splitskog HNK na sjednici u prošli ponedjeljak odlučilo gradskom vijeću predložiti Duška Mucala, sadašnjeg v.d. intendanta.

Jedna od kandidatica za intendanta violinistica Majda Goluža medijima je izjavila kako je u svojem poštanskom sandučiću pronašla audiosnimku sjednice vijeća na kojoj se, po njezinim tvrdnjama, čuje da članovi vijeća "posprdno i na razini tržnice" govore o njoj i prof. Heleni Peričić koja se također prijavila na natječaj.

Vršitelj dužnosti intendanta Duško Mucalo izvijestio je kako je pozvao kriminalističku policiju da pretraži njegov ured i ured njegove tajnice te Plavi salon u kojem se sastaje kolegij HNK, jer je u javnost procurila informacija o tajnom snimanju nedavne sjednice vijeća.