Kazalište MONTAŽSTROJ S ANOM STUNIĆ

Do kraja već na prvom spoju

  • Autor: S.F.
  • 6.3.2009 11:53:42
  • 6.3.2009 10:07:17

Performans 'I fuck on the first date' kazališta Montažstroj kroz takozvani T-faktor propitkuje povezanost naizgled nespojivog

Što je zajedničko zaljubljenoj Amerikanki koja se prepoznala u hrvatskom identitetu, iračkom TV reporteru s najskupljim cipelama na svijetu, kontroverznom umjetniku koji zbog herojskog izlaganja opasnosti završava na psihijatriji i ogorčenom branitelju u očajničkoj akciji za uskraćena prava?

Šaroliki likovi Julienne Eden Bušić, Chris Burden, Muntadhar al-Zaid i Robert Kralj, unatoč razlikama našli su se u istom košu i dijele 'ono nešto'. Ovaj performans besramnog naziva nudi upravo tu poveznicu. Poveznica između tabua, tajne, tehnologije, televizije, teritorija, teatra, teorije, Tita, tranzicije, turizma, trenutka, tolerancije i taktike krije se u takozvanom T-faktoru. 'T-faktor izbjegava definicije i djeluje poput pornografije: prepoznaješ ga kad ga vidiš!', objašnjavaju iz Montažstroja.

Za Montažstroj 'I fuck on the first date' izvode (plešu i pjevaju) Ana Stunić, Petra Zanki i Roberta Milevoj. Pet ekskluzivnih izvedbi odigrat će se za isključivo 33 posjetitelja od 11. do 15. ožujka u prostorima Eurocentra u Miramarskoj 23. Izvedbe počinju u 21 sat i svaka ima svoju boju, a može se birati između zelene, plave, žute, narančaste i crvene. Cijena ulaznice je 200 kuna i uključuje domjenak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još