Kazalište PREMIJERA

Gogoljeva 'Ženidba' u Gavelli

  • Autor: tportal.hr
  • 8.4.2011 12:10:55
  • 8.4.2011 9:45:49

U kazalištu Gavella u petak, 15. travnja u 19.30 sati, bit će izvedena premijera predstave 'Ženidba' Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Mateje Koležnik

Skupina prosaca stiže u dom djevojke sasvim zbunjene onime što joj se nudi: stidljivi mladić i njegov pretjerano aktivni prijatelj, ostarjeli pomorac prepun poluizmišljenih priča, namrgođeni ekonom koji sve to shvaća kao posao što se mora obaviti, bojažljivi časnik kojem je najvažnije da žena zna francuski mada ga on sam ne zna, te užurbani trgovac, doista i nisu neka ponuda, ali - boljih nema.

Barem ne u Gogoljevoj komediji, što poput svih njegovih tekstova ponajprije osvaja čudesnim humorom i neuhvatljivim karakterima, autsajderima koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u svijetu, pa se guraju, komešaju, bore, nadmudruju, svađaju, vesele. Sebi svojstvenom duhovitošću N. V. Gogolj je 'Ženidbu' podnaslovio kao 'posve nevjerojatan događaj u dva čina', mada u njoj, zapravo, nema ničega nevjerojatnog, možda tek neobičnog. Režiju potpisuje Mateja Koležnik, a igraju Dijana Vidušin, Dubravka Miletić, Jelena Miholjević, Franjo Dijak, Ozren Grabarić, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Boris Buzančić, Đorđe Kukuljica i Filip Križan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još