Kazalište NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Čovjek koji je spasio Europu' - dobitnici

  • Autor: tportal.hr
  • 31.3.2011 11:11:05
  • 28.3.2011 12:18:49

Predstava 'Čovjek koji je spasio Europu' Zagrebačkog kazališta mladih novi je autorski projekt Renea Medvešeka zamišljen kao treći dio trilogije koju sačinjavanju predstave 'Vrata do' i 'Najbolja juha! Najbolja juha!'. Tportal.hr ovom prilikom svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice za predstavu 1. travnja

Jedna nizozemska legenda pripovijeda o dječaku Pieteru koji je, začepivši svojim prstom rupu na morskome nasipu, spasio grad Haarlem od poplave. Pieter svojim požrtvovnim činom simbolizira vječnu nizozemsku borbu protiv mora. Antun Šoljan je na temelju ove legende napisao radio dramu 'Čovjek koji je spasio Nizozemsku' u kojoj jedan Hrvat na privremenom radu u inozemstvu igrom slučaja ponavlja isti hrabri čin i svojim junačkim djelom dospijeva u fokus hrvatske, ali i nizozemske javnosti.

Zgode i nezgode gastarbajtera Mate na duhovit i pronicljiv način progovaraju o čitavom nizu tema koje su danas, u vrijeme kad se Hrvatska nalazi pred ulaskom u Europsku uniju i kad se postavlja pitanje njezina mjesta i uloge u toj velikoj ekonomskoj i kulturnoj zajednici, još aktualnije nego u vrijeme nastanka ovog Šoljanovog djela koje je prevedeno na desetak svjetskih jezika i izvođeno na brojnim svjetskim radio-postajama.

Po dvije ulaznice za predstavu osvojile su:

Kristina Skozrit
Sanja SmiljanićDobitnici ulaznice podižu na blagajni kazališta na dan predstave, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još