KAZALIŠTE.HR

Pokrenuta internetska stranica o kazalištu

14.03.2011 u 13:50

Bionic
Reading

U prostorijama Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) svečano je promoviran e-časopis Kazalište.hr koji je dostupan na adresi www.kazaliste.hr

Kazaliste.hr objavilo je više od tisuću izvornih kazališnih kritika premijernih dramskih predstava za odrasle i djecu, kazališnih festivala i gostovanja (od 2008. do danas), te recenzija knjiga i časopisa koje se bave kazalištem. Kritike su ilustrirane s više od 3 tisuće fotografija. Glavni je cilj e-časopisa Kazaliste.hr stvaranje javne, svima dostupne, bogato ilustrirane, pregledno sortirane i lako pretražive baze stručnih i kvalitetnih kazališnih kritika svih profesionalnih kazališnih predstava u Republici Hrvatskoj.

Na ovom velikom projektu radilo je 20 kazališnih kritičara iz cijele Hrvatske na čelu s urednikom Kazaliste.hr Goranom Ivaniševićem i glavnim urednikom Kulisa.eu Zlatkom Vidačkovićem: Matko Botić, Igor Tretinjak, Gordana Ostović, Tomislav Kurelec i Olga Vujović (Zagreb), Ljubica Anđelković, Ana Gospić (knjige i časopisi), Irena Paulus (mjuzikl), Ivan Trojan, Alen Biskupović (Osijek), Iva Rosanda Žigo, Tatjana Sandalj, Ljubica Stipaničić (Rijeka), Tomislav Bonić, Davor Mojaš (Dubrovnik), Mario Županović (Zadar), Jordanka Grubač (Šibenik) i Viktoria Franić Tomić (Split).

E-časopis Kazaliste.hr je treća stranica kći Kulisa.eu, nakon stranica Filmovi.hr i Plesnascena.hr. U odnosu na Kulisa.eu, Kazaliste.hr donosi veću preglednost kazališnih kritika, koje su sada sortirane po gradovima, a u Zagrebu i po pojedinim kazališnim kućama. Kazalište za djecu te Festivali i gostovanja izdvojeni su u posebne rubrike, a odvojeni su i kalendari premijera za Zagreb, ostale gradove te kazališta za djecu. Na naslovnici je postavljen i izravan link na Facebook stranicu Kazaliste.hr.

Nakladnik Kazaliste.hr je Kulturni klub iz Zagreba.

U ponedjeljak, 21. ožujka s početkom u 18.00 sati u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu biti će promovorana i četvrta i posljednja stranica kći Kulisa.eu – Klasika.hr