Kazalište BOGAT PROGRAM

U Kinoteku se uselio i kazališni život

  • Autor: S. F.
  • 10.3.2011 14:04:47
  • 10.3.2011 11:30:00

Nedavno otvorena scena u Zagrebu, Teatroteka, polako se profilira u novi centar kazališnih zbivanja te u ožujku donosi predstave Planet Arta, Teatra Rugantino i Ludens teatra

Scena Teatroteka, smještena u prostoru nekadašnje Kinoteke u Kordunskoj ulici, otvorena je u prosincu prošle godine s idejom da postane mjesto gdje će predstave izvoditi neovisne kazališne grupe.

Teatroteku je pokrenula umjetnička organizacija Aplauz teatar u suradnji s Epilog teatrom, Kazalištem Pozor i Teatrin Grdelinom, a sada su se svojim predstavama pridružili Planet Art, Teatar Rugantino i Ludens teatar.

Tijekom ožujka na daskama Teatroteke bit će izvedene četiri predstave. 'Kazalište - što, kako i zašto uopće' Ludens teatra, u režiji Ranka Zidarića, koja će publici otkriti sve o kazalištu kao mehanizmu koji godinama ostaje isti. U predstavi glumi Sven Šestak, no i brojni gosti iznenađenja te scenci, tonci, publika i ostali, a na rasporedu je 7. ožujka.

Teatroteka će ugostiti i predstavu 'U posjetu kod gospodina Greena' teatra Planet Art, nastalu prema najizvođenijem suvremenom tekstu u posljednjih 10 godina, autora Jeffa Barona. U ulozi starog usamljenika Greena glumi doajen kazališnih dasaka Pero Kvrgić, dok ulogu mladog menadžera tumači Luka Dragić. Predstava je na rasporedu 15. ožujka.

promo fotografije
'Crvene ruže' Epilog teatra
Epilog teatar u Kordunsku 1 ponovno dovodi komediju 'Crvene ruže' redateljice Ivane Peroš, koja je već izvedena na sceni Teatroteke u prosincu prošle godine. Predstava u tri čina opisuje što se događa kada udatoj ženi željnoj romantike i strasti pored dosadnog muža jednog dana stigne buket ruža s ljubavnom porukom. Glume Marijana Mikulić, Željko Šestić, Alan Katić i Vesna Ravenščak, a na programu je 19. ožujka.

Bogata zbivanja u ožujku, 28. ožujka, zatvara 'Nitko, nitko, ali nitko nije tako igrao Fausta' Teatra Rugantino u režiji Zijaha A. Sokolovića. Predstava je nastala po motivima poznatog njemačkog teksta 'Gretica, stranica 89' Lutza Hübnera i bavi se definicijom kazališta. Kroz odnos redatelja i glumice bavi se različitim tipologijama i procesima nastanka scene sa stranice 89., no i o zavedenim ljudima koji žive ljubav prema kazalištu. Glume Linda Begonja i Draško Zidar.

Za više informacija o Teatru Aplauz posjetite internetske stranice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još