Kazalište NOVI PROJEKT IVANE SAJKO

Londonska premijera predstave 'Žena-bomba'

Predstava 'Žena-bomba' hrvatske spisateljice Ivane Sajko premijerno će se izvesti 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, u londonskome kazalištu Tristan Bates, izvijestila je britanska kazališna produkcijska kuća Just a Must, koja predstavlja tu dramu u Velikoj Britaniji

'Žena-bomba' prati posljednje minute života bombašice-samoubojice koja uoči samoubilačkog napada razmišlja o tome što radi i o okolnostima koje su je dovele do toga. Dramatski trenutak sastoji se od upečatljivog opisa događaja i intimnih misli autorice u dijalogu sa ženom koja upravo namjerava napraviti samoubilački napad, stoji u najavi producenta.

Predstava 'Woman Bomb' izvodit će se u kazalištu Tristan Bates u londonskom Covent Gardenu, od 8. do 12. ožujka te ponovno od 2. do 14. svibnja.

Režirala ju je Vanda Butković, uz pomoć Maje Milatović-Ovadije, a video dizajn je napravio Dan Oki. Glume Laura Harling, Laura Pradelska i Nikki Squire.

Ivana Sajko (Zagreb, 1975.) nagrađivana je autorica, poznata po provokativnim i radikalnim dramama koje ispituju granice suvremenog kazališta. Njezina su djela prevedena na više jezika, postavljena u kazalištima i na radio stanicama diljem svijeta, od SAD-a i Australije do Italije i Nizozemske. Njezin tekst "Rose is a rose is a rose is a rose" bio je praizveden 2008. na festivalu Steirischer Herbst u Grazu, a "Prizori s jabukom" 2009. u Stadttheateru u Bernu. Sajko je autorica romana "Povijest moje obitelji od 1941. do 1991. i nakon".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još