Kazalište NAGRADNJAČA

Predstava 'I to je ljubav' u HNK Zadar - dobitnici ulaznica

  • Autor: tportal.hr
  • 23.2.2011 10:22:03
  • 17.2.2011 9:09:37

24. veljače u HNK Zadar održat će se premijera predstave 'I to je ljubav' u režiji Tomislava Pavkovića. Tportal.hr ovom prilikom poklanja 2x2 ulaznice najbržim čitateljima koji odgovore točno na nagradno pitanje

Jedan od rijetkih američkih predstavnika teatra apsurda, Edward Albee, još jednom će, nakon 'Tko se boji Virginije Woolf?', zaživjeti na zadarskim kazališnim daskama. Albee slovi kao veliki dramatičar, o čemu dovoljno govori podatak da je tri puta osvojio Pulitzerovu nagradu. Njegova djela posvećena su promatranju modernog doba i pojedinaca koji se (ne)snalaze u suvremenom svijetu.

Volite li Ionesca i Becketta, uživat ćete u ovoj predstavi koju nam priprema glumački ansambl HNK Zadar, a prema tekstu Edwarda Albeeja adaptirao ju je Andrija Seifried.

'Riječ je o višeslojnoj predstavi - govori o tajnama, koje svatko od nas ima, a u njima uživamo samo onda kada su skrivene; u bočicama. U ovoj predstavi karakter tajne u potpunosti definira osobu, pa je cijeli komad refleks onoga što čovjek čini svojoj okolini', kazao je redatelj Tomislav Pavković. Tekst otkriva ono što je bilo prije, i u njemu se prepliću obiteljska drama i crna komedija. Publiku očekuje predstava koja propituje koliko smo spremni opraštati i prihvaćati nešto što se kosi s normalnim.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Josip Oštrić
Rozana Maršan


Dobitnici ulaznice podižu na blagajni kazališta na dan predstave, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još