Kazalište PREMIJERA U HNK

Moć sudbine nakon 29 godina u Rijeci

Opera Giuseppea Verdija 'La forza del destino/Moć sudbine' bit će prikazana 12. veljače u riječkom HNK 'Ivana pl. Zajca' kao središnja ovosezonska operna praizvedba


Kako je navela intendantica HNK i dirigentica te opere Nada Matošević, "'Moć sudbine' je prošli put izvedena u Rijeci prije 29 godina te je toliko vremena moralo proteći da se pronađe kvalitetna postava za novo uprizorenje.

Ravnatelj riječke Opere Ozren Prohić, ujedno i redatelj 'Moći sudbine', istaknuo je da je postavljanje opere znak produkcijske i umjetničke zrelosti riječkog ansambla jer je, kako je kazao, tu bitno da svi elementi budu na najvišoj razini. Posebno je istaknuo vrijednost pjevača, članova riječkoga HNK i gostiju koji nastupaju, te scenografiju Dalibora Laginje i kostime Irene Sušac.

U subotnjoj praizvedbi nastupit će meksički tenor Luis Chapa, uz Sinišu Hapača, Olgu Kaminsku, Ivicu Čikeša, Kristinu Kolar, Ozrena Bilušića i druge. U autorskom timu su još i koreografkinja Maja Marjančić i oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još