Kazalište GOGOLJ U ZKM-U

Dubrovački Revizor premijerno u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 25.1.2011 15:57:15
  • 25.1.2011 14:51:30

Predstava Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja premijerno će biti izvedena 5. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih. Riječ je o koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Zagrebačkog kazališta mladih, čija je premijera bila u Dubrovniku, 21. kolovoza 2010. godine.

Gogoljev Revizor na komičan način govori o dolasku revizora u grad gdje je vlast u potpunosti korumpirana, te o njihovom strahu i borbi na čelu s gradonačelnikom. Pišući komediju Gogolj je, prema vlastitim riječima, htio oslikati zlo u Rusiji i sve one nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prigodama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti. Istodobno, želio se narugati i svijetu, vlasti i njezinim nemoralnim sljedbenicima.

Režiju potpisuje višestruko nagrađivani slovenski redatelj Jernej Lorenci. Redatelju Jerneju Lorenciju, koji predaje na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani, bila je to prva režija na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Glavne uloge gradonačelnika i njegove supruge tumače Vili Matula i Nina Violić, dok u ostalim ulogama nastupaju Doris Šarić Kukuljica, Jadranka Đokić, Sreten Mokrović, Filip Nola, Edvin Liverić, Karla Brbić, Robert Ugrina, Jan Kerekeš i Miha Bezeljak. Koreograf predstave je Gregor Luštek, kostimografkinja Belinda Radulović, scenograf Branko Hojnik, a glazbu potpisuje Branko Rožman.

Predstava Revizor, koju je publika 61. dubrovačkih ljetnih igara ispratila ovacijama, bit će izvođena u Zagrebačkom kazalištu mladih 6., 8. i 9. veljače u 20h.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više