Kazalište GAVRANOVA POLJSKA PREMIJERA

Predstava 'Hotel Babilon'u Krakovu

Premijerna izvedba monodrame hrvatskog književnika Mire Gavrana 'Hotel Babilon', 21. siječnja u krakovskom Teatru Ludowy biti će šesnaesta premijera djela toga književnika u Poljskoj u proteklih jedanaest godina

'Hotel Babilon' režirao je Pawel Szumieca, prijevod na poljski jezik je načinila Anne Tuszynski, a svih jedanaest uloga tumači popularna poljska glumica Aldona Jankowska.

Teatar Ludowy trenutno na repertoaru ima čak tri predstave Mire Gavrana ('Muž moje žene', 'Sve o ženama' i 'Sve o muškarcima') koje su odigrane preko četiri stotine puta, te su sve tri višestruko nagrađivane na kazališnim festivalima.

'Hotel Babilon' uz puno humora pripovijeda melodramatsku suvremenu priču u jednom malom dalmatinskom gradu između naivne Slovakinje i lokalnog zavodnika, recepcionara, a uz njih dvoje se pojavljuje još devet likova povezanih s neobičnom ljubavnom pričom.

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika. Njegovi kazališni tekstovi igrani su širom svijeta, a predstave je vidjelo više od dva milijuna gledatelja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još