Kazalište KAZALIŠNI REKORDER

Zbog velikog interesa dodatne izvedbe 'Stilskih vježbi'

  • Autor: M.P.
  • 18.1.2011 14:39:49
  • 18.1.2011 10:02:00

Zbog velikog interesa publike organizirane su dodatne izvedbe predstave 'Stilske vježbe' 27. i 29. siječnja u dvorani Vatroslav Lisinski

Glumački par Pero Kvrgić i Lela Margitić u Maloj dvorani Lisinski 19. siječnja će izvedbom 'Stilskih vježbi' obilježiti rekordnu 43. godišnjicu predstave koju je 1968. prema tekstu Raymonda Queneaua u Teatru &TD postavio Tomislav Radić.

U prvoj sezoni uz Kvrgića je glumila Mia Oremović, no već drugu sezonu ulogu preuzima Lela Margitić koja zajedno s Kvrgićem danas nosi titulu najVideo snippetsdugovječnijeg glumačkog para u jednoj predstavi.

Njihov kazališni rekord upisan je i u Guinnessovu knjigu povodom 40. godišnjice zajedničkog igranja 'Stilskih vježbi'. Tada je izdana i monografija o predstavi koju su odgledale generacije zaljubljenika u kazalište, a fanovi su je mogli pogledati u zagrebačkom tramvaju broj 11, što je autentično mjesto radnje u adaptaciji Queneauaovog teksta.

'Stilske vježbe' danas su pod okriljem kazališta Planet Art umjetničkog ravnatelja Marka Torjanca, a često igraju na repertoaru zagrebačkog kazališta Vidra.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još