HRVATSKI 'SEKS I GRAD'

Gole žene u kavezu

20.02.2009 u 10:08

Bionic
Reading

Kazalište Moruzgva priprema predstavu 'Gola žena u kavezu' u kojoj glume Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić, a duhovitu melodramu autorice Olje Runjić o trima prijateljicama i njihovim ljubavnim problemima režira Ivan Leo Lemo

Predstava 'Gola žena u kavezu' tematizira, polemizira i analizira majčinstvo, i to iz vizure ženskog straha. Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati. Ovo je i priča o ljubavi.

Mogu li muškarac i žena ostati zajedno cijeli život? Ima li svjetla na kraju tunela? Čija majka crnu vunu prede? Je li brak svetinja i jesu li nas majke poučile točnim pravilima produživanja vrste? Što je prokreacija, a što manipulacija? Kako se skinuti s intoksikacija? Što je potrošno, a što vječno u ovom potrošačkom dobu forenzike i farmaceutske industrije? Što je stereotip, a što arhetip oko tajne zvane žena? Koja je njezina uloga? Koja je prirodna uloga žene? Koliko su žene te uloge svjesne?, tek su neka od pitanja na koja odgovaraju glumice Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić u ulogama Une, Nine i Tanje.

Una je u vezi s oženjenim muškarcem i ne želi imati djecu, Nina je uhvatila muža u preljubu i trudna je, a Tanja je rastavljena i ne može imati djecu. Prema najavama glumačke ekipe, 'Seks i grad' nije ništa u usporedbi s 'Golom ženom iz kaveza' koja kroz kazalište progovara o sreći ljudi ovisnoj o komunikaciji između spolova.

Premijera predstave je 23. ožujka u Vidri, a reprize slijede 25. i 30. ožujka.