Kazalište 'SJAJNO MJESTO ZA NESREĆU'

Matanić u kazalištu režira Karakašev roman

  • Autor: M. P.
  • 21.12.2010 14:44:45
  • 21.12.2010 14:17:19

Dosad poznat kao filmski režiser, Dalibor Matanić prihvatio se kazališne režije predstave rađene prema romanu Damira Karakaša 'Sjajno mjesto za nesreću'

Predstava će biti premijerno izvedena 28. travnja sljedeće godine u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, u izvedbi glumačkog ansambla Hrvatske drame riječkog kazališta. Mataniću je to druga suradnja s Karakašem, s kojim je već radio film 'Kino Lika'. Roman 'Sjajno mjesto za nesreću' izdao je Sandorf, a riječ je o priči pisca iz Hrvatske koji preživljava na pariškim ulicama crtajući karikature za turiste. Ovom dvojcu pridružila se i Nina Mitrović koja je dramatizirala roman.

Domaća publika Matanića poznaje po brojnim uspješnim filmovima poput 'Fine, mrtve djevojke', 'Blagajnica hoće ići na more', 'Volim te', 'Sto minuta slave' i najnovijem 'Majka asfalta' koji trenutačno igra u kinima.

'Raditi u kazalištu za mene je golem izazov. Da mi je netko rekao prije dvije godine da ću režirati kazališnu predstavu, rekao bih mu da je lud', kaže Dalibor Matanić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još