DODIJELJENE ZLATNE MALINE

'Hillaryna Amerika' najgori film, prati ga 'Batman v Superman'

25.02.2017 u 19:59

Bionic
Reading

Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, 'Hillary's America' dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem 'Batman v Superman' dijeli broj osvojenih Malina - svaki po četiri

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju.

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tijekom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 milijuna dolara.

Autor: Youtube

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film 'Batman v Superman'. Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remake, spin-off, rip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill).

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama 'Hacksaw Ridge' nominirana za šest Oscara.

O tome u kojoj su mjeri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodjele odlučili proširiti broj nominacija u pojedinim kategorijama s ranijih pet na šest nominiranih.

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je 'maline veličine loptice za golf' koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom.

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput 'blowing a raspberry'. Naime, u slangu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju vjetrova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismiju.