GLUMAČKA LEGENDA

Jack Nicholson je u mirovini, smatra Peter Fonda

20.01.2017 u 11:19

Bionic
Reading

Glumac Jack Nicholson, iza kojega je više od 60 godina uspješne karijere koja mu je donijela rekordnih 12 nominacija za Oscara, otišao je u glumačku mirovinu, smatra njegov kolega i prijatelj Peter Fonda

Od svoje posljednje značajnije filmske uloge u romantičnoj drami 'Kako znaš da je ljubav', iz 2010. godine, 79-godišnji Nicholson uživa u smirenijem životu i pati zbog staračke usamljenosti koju mu je donijela nekadašnja titula najvećeg holivudskog ženskara.

No Peter Fonda, kojega prijateljstvo s Nicholsonom veže još od 1969., kada su igrali u filmu 'Goli u sedlu', misli da je nekada najveći holivudski ženskar definitivno otišao u glumačku mirovinu.

'Mislim da se on stvarno umirovio. Ne želim govoriti u njegovo ime, ali činjenica je da iza sebe ima bogatu i uspješnu karijeru kojom se financijski osigurao. Ljudi ponekad imaju neke svoje razloge za koje ne znaš, a nije na meni da ga to ispitujem', rekao je Fonda te dodaje da svog starog prijatelja kad se čuju telefonom više ni ne pita što radi, nego kako je i kako se osjeća.

Prije četiri godine pojavila se vijest da Nicholson zbog problema s pamćenjem odlazi u mirovinu, no predstavnici glumačke legende tu su priču odbacili.

Fonda smatra i da bi neka fantastična ponuda Nicholsona sigurno dovela u iskušenje da se vrati na filmski set, no i da bi ta uloga morala biti nešto uistinu posebno kako bi ga trgnula iz mirovine.

Jack Nicholson je sa svojih 12 nominacija rekorder filmske nagrade Oscar, a osvojio je tri kipića za uloge u filmovima 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' (1975.), 'Vrijeme nježnosti' (1983.) i 'Bolje ne može' (1997.).