ANIMATION GOES MSU

Animafest traži videoradove za medijsku fasadu

17.01.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti (MSU) raspisao je otvoreni poziv za site-specific radove koji će se uoči i tijekom ovogodišnjeg Animafesta, od 23. svibnja do 10. lipnja, prikazivati na medijskoj fasadi zagrebačkog muzeja

Riječ je o nastavku uspješne suradnje Animafesta i MSU-a, u okviru koje se od 2012. na natječaju odabiru trokanalni site-specific animirani radovi u trajanju do deset minuta, za program Animation goes MSU.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti trokanalni videoradovi, više od 70 posto rada mora sadržavati animirane sekvence, a s obzirom da se na medijskoj fasadi MSU-a ne može reproducirati zvuk, ne trebaju imati zvuk.

Prijave se šalju na adresu MSU-a (Avenija Dubrovnik 17) do 22. ožujka, a najbolje radove odabrat će Leila Topić, viša kustosica MSU-a, i umjetnički ravnatelj Animafesta, Daniel Šuljić. Rezultati će biti objavljeni na službenim internetskim stranicama Animafesta i MSU-a.

Odabrani radovi će se prikazivati od 23. svibnja uoči 27. izdanja Svjetskog festivala animiranog filma koje počinje 5. lipnja, sve do njegova završetka, 10. lipnja.

Najbolja site-specific animacija po izboru žirija bit će nagrađena festivalskom statuom i samostalnom trotjednom projekcijom rada na fasadi MSU-a tijekom veljače i ožujka 2018.

Prijave za natjecateljski program Animafesta otvorene su do 1. veljače.