FILM 'SVE NAJBOLJE'

Kako se Goran Navojec snašao u ulozi Don Juana

07.12.2016 u 14:50

Bionic
Reading

Na velika platna u četvrtak 8. prosinca stižu sudbinski susreti i ljubavni trokuti upakirani u šarmantnu božićnu komediju 'Sve najbolje' Snježane Tribuson, autorice filmskih uspješnica 'Tri muškarca Melite Žganjer' i 'Ne dao Bog većeg zla' te popularne TV serije 'Odmori se, zaslužio si'. Tportal vam uoči početka prikazivanja filma u kinu donosi isječke s Goranom Navojcem u ulozi modernog Don Juana

Napad prepariranom ribom usred Zagreba, slučajni nalet furgonom, poklonjeni Porsche, operna arija i paketić domaćih medenjaka ispreplest će pred sam Božić sudbine nekolicine simpatičnih likova u njihovoj potrazi za ljubavlju.

U niz komičnih ljubavnih zgoda i nezgoda upleten je i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), čijim čarima ne mogu odoljeti mnoge žene, pa tako ni Verica (Ksenija Marinković), usamljena slastičarka koja je odavno odustala od traženja onog pravog.

Volim kad je ženska malo jača

Scenaristica i redateljica Snježana Tribuson otkrila je da joj je kao inspiracija za lik Ljube poslužio lik ozloglašenog zavodnika Don Giovannija iz istoimene Mozartove opere. Majstor Ljubo ljubitelj je žena koji uživa u svakom novom zavođenju i ženskoj pažnji. Njegov šarm namijenjen je svim ženama jednako te ne štedi riječi kad god je u ženskom društvu i jednakim žarom pristupa svima.

Oprostite

Baš kao i njegov fikcionalni dvojnik, Ljubo posjeduje neobjašnjiv šarm oko kojega se previše ne trudi, a možda upravo u tom nedostatku zalaganja leži tajna njegova uspjeha.

Zavodnik

Uz Kseniju Marinković i Gorana Navojeca, u filmu se pojavljuju Renata Pokupić, Ozren Grabarić, Bogdan Diklić, Ksenija Paić, Dora Fišter Toš, Jernej Šugman, Krešimir Mikić, Goran Bogdan, Jasna Bilušić i Ivo Gregurević.

Sve najbolje nastao je u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.