NA ZRINJEVCU

Uskoro u Zagrebu filmski festival na kojem se i dobro jede

01.09.2016 u 20:01

  • +18

2. Food Film Festival Zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: Food Film Festival Zagreb

Bionic
Reading

Drugi Food Film Festival Zagreb počinje 8., a završava 17. rujna. Taj filmski piknik održavat će se u Zrinjevcu

Posjetitelji drugog Food Film Festivala u Zagrebu moći će gledati odlične filmove, a usto i nešto pojesti. Na Zrinjevcu će biti čak 30 izlagača hrane s ponudom iz svojih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica.

Lari&Penati, Hole in one pub, Pod zidom, WOK by Matija, Binimoto, Wurst bar Harmica, Plac, Bistro 75, Crno govedo by Baltazar, A most unusual garden, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Wine bar Bornstain, Vinolicious, Rakijarnica, Biokuća, Bakina tajna, Toxic, Pitija, Hrvatske divote, San Servolo, Fantasy Food, Šumski kuhar i Kuća pršuta samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom deset dana toga festivala predstavljati svoj gastrokoncept i uveseljavati brojne turiste i domaće posjetitelje svojim delicijama.

Uz odličnu gastro i filmsku ponudu čeka nas i bogati program - kulinarske radionice s ponajboljim domaćim kuharima iz cijele Lijepe Naše, dječji program uz igraonice i dječje filmove te zabavni program tijekom dana i večeri.

Poslijepodnevni sati rezervirani su za otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda.

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su 'Paklena kuhinja', 'Pogrešna dostava', 'Stranputica', 'Today’s special', 'A good year', 'The Trip' i 'Mostly Martha'.


‘Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastro rapsodijom, uživati u čarobnom rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba. Upravo zato, kako bi cijeli grad Zagreb svih deset dana festival živio u ozračju vrhunske filmske gastronomije te omogućio svojim gostima i posjetiteljima da jedu kao iz filma – fino i povoljno, Food Film Festival uz 30 gastro kućica smještenih na Zrinjevcu, od ove godine, proširio se i na 20 najboljih, najkreativnijih i najfinijih zagrebačkih restorana i bistroa koji će biti ekskluzivni meeting pointovi Food Film Festivala Zagreb te će u svojim lokalima nuditi FFFZ menije po posebnim povoljnim cijenama uz gratis Coca-Colu. Ima li išta bolje od dobre atmosfere, pozitivne vibre i ugodnog druženja sa svojim prijateljima u srcu Zagreba. Ima li išta zanimljivije od savršeno provedene večeri na filmskom pikniku na travi uz hranu najpoznatijih zagrebačkih bistroa i slastičarnica, odličnih foodie filmova i sve to u najljepšem zagrebačkom parku tijekom toplih kasnoljetnih dana', rekla je direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić.

‘Prepoznali smo Food Film Festival kao prvo događanje u Zagrebu na kojemu je moguće doživjeti čarobnu kombinaciju ukusne hrane, filmskih projekcija i kulinarskih radionica i to na omiljenoj zelenoj oazi u centru grada, parku Zrinjevac. Coca-Cola dijeli istu strast prema dobrome okusu i zabavnim trenucima i upravo nam je zato izuzetno drago da smo glavni sponzor Food Film Festivala Zagreb već drugu godinu te da kroz zanimljive kulinarske radionice organizirane u suradnji s poznatom hrvatskom gastro blogericom Sandrom Gašparić možemo doprinijeti bogatom festivalskom programu', izjavila je voditeljica robne marke Coca-Cola Adria, Claudia Toscano,