4 FILMA S VFF-A

Mali vukovarski ciklus u kinu Tuškanac

01.09.2016 u 16:11

Bionic
Reading

Zagrebačko kino Tuškanac ugostit će od 5. do 8. rujna izabrane filmove s nedavno završenog, 10. Vukovar Film Festivala - ratnu dramu 'Rat', dramu 'Kolonija', talijansku kriminalističku dramu 'Suburra' te poljsku dramu 'Sjedinjene države ljubavi'

Mali vukovarski ciklus u Zagrebu otvara film 'Rat' Tobiasa Lindholma, danski kandidat za Oscara o nerazjašnjenom ratnom zločinu danskog zapovjednika vojne postrojbe u Afganistanu.

Drugi je to samostalni igrani film redatelja koji se već pokazao stručnjakom za anatomiju ljudske psihe pod pritiskom okoline. 'To je beskompromisna studija nerazjašnjenog ratnog zločina koja uvlači gledatelja u um Clausa Pedersena, predvodnika vojne postrojbe u Afganistanu', stoji u najavi Hrvatskog filmskog saveza.

'Iako u suštini pošten i brižan, Claus će se u žaru borbe naći na tankoj granici između principa i protokola te donijeti odluku kojom će spasiti svoje vojnike, ali će ostaviti teške posljedice za njega i njegovu obitelj', dodaje se.

Tobias Lindholm: Rat

Film 'Kolonija' redatelja Floriana Gallenbergera, nastao u koprodukciji Njemačke, Luksemburga i Francuske, utemeljena je na istinitim događajima iz Čilea s početka sedamdesetih godina.

Prikazuje se očajnička potraga mlade žene za dečkom kojeg su oteli i nasilno odveli u ozloglašenu Koloniju Dignidad, sektu iz koje nitko nikad nije pobjegao. U glavnoj ulozi je Emma Watson.

'Suburra' je nagrađivana mračna talijanska kriminalistička drama u režiji Stefana Sollime, smještena u zloglasno predgrađe Rima. Gangster poznat kao Samurai dokove Rima želi pretvoriti u novi Las Vegas, a u ostvarenje zajedničkog cilja uključeni su država, Vatikan i mafija.

Kao posljednji prikazat će se poljski film 'Sjedinjene države ljubavi' Tomasza Wasilewskog, koja prati drame četiriju, naizgled, sretnih žena koje osjećaju da je došlo vrijeme da promijene živote i izbore se za sreću.