WOODY ALLEN

'Volio bih se natjecati s Usainom Boltom'

26.08.2016 u 13:50

Bionic
Reading

U intervjuu za britanski Guardian legendarni Woody Allen raspričao se o tome kako podnosi starost i svojoj novoj seriji za Amazon, komentirao je optužbe o seksualnom zlostavljanju koje se mogu čuti na njegov račun te otkrio kako sanja natjecati se u utrci s Usainom Boltom

Woody Allen napunio je 80 godina, ali zasad ne pokazuje znakove usporavanja. Svake godine snimi po jedan film, a sada je u svoj radni raspored ubacio i seriju za Amazon, nazvanu 'Crisis in Six Scenes', tj. 'Kriza u šest scena'. U intervjuu za Guardian otkrio je kako je došlo do ove pomalo neuobičajene suradnje: 'Amazon me je gnjavio dvije godine i na kraju su dali tako dobro ponudu da si nisam mogao priuštiti odbijanje'. Allen je onda pušten na miru da snimi što želi, a rezultat je šest polusatnih epizoda u kojima tumači i glavnu ulogu.

Kada je riječ o optužbama za seksualno zlostavljanje, koje je nedavno aktualizirao Allenov otuđeni sin Ronan Farrow, redatelj odgovara: 'nemam interesa za sve to. To su tabloidne gluposti. Ta situacija je bila temeljito, vrlo temeljito istražena od strane njujorških socijalnih službi u istrazi koja je trajala 14 mjeseci. Istragu je proveo i Yale, i zaključci su jasni. Stalno me se tlači time, ali to ne utječe na mene i nemam interesa za to'. Dodaje kako je sve to samo dodatno potvrdilo njegov mizantropski svjetonazor.

Kada je riječ o temi starenja, Allen ističe da ga najviše pogađa što se više ne može baviti sportom što je prije redovito činio, primjerice, igrajući rekreativno tenis ili baseball. 'Volio bih se natjecati s Usainom Boltom, iako nisam siguran kako bih prošao. Uvijek sam bio brz trkač. No, sada bi on već davao intervjue nakon utrke dok bih ja još trčao', našalio se Allen.