'NE GLEDAJ MI U PIJAT'

Variety ekskluzivno objavio trailer za novi film Hane Jušić

19.08.2016 u 14:49

Bionic
Reading

'Ne gledaj mi u pijat' prvi dugometražni film uspješne 33-godišnje redateljice, koji je nakon nedavnog ulaska u paralelni program Dani autora na Filmskom festivalu u Veneciji, postigao je još jedan uspjeh. Naime, ugledni američki Variety objavio je jučer ekskluzivno trailer na novi Hanin film, javlja HAVC

U kratko vrijeme dugometražni prvijenac Hane Jušić 'Ne gledaj mi u pijat' zaintrigirao je javnost. Svoju premijeru film o obiteljskim odnosima snimljen prošle godine u Šibeniku imat će početkom rujna na 73. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji gdje je uvršten u paralelni program Dani autora (Giornate degli autori), a jučer je tim povodom i ugledni Variety objavio trailer za film.

'Ne gledaj mi u pijat'
film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević) čija se svakodnevica vrti isključivo oko njezine obitelji. Petkovići žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila. Nakon što dominantni otac obitelji (Zlatko Burić) doživi moždani udar i ostane prikovan uz krevet, Marijana preuzima ulogu vođe čopora. Dok njezina neodgovorna mama (Arijana Čulina) i usporeni brat (Nikša Butijer) situaciju čine sve težom, Marijana radi dva posla kako bi održala obitelj.

Scenarij i režiju potpisuje Hana Jušić, autorica nekoliko zapaženih kratkometražnih igranih filmova prikazanih na brojnim filmskim festivalima (Zimica, Terarij, Da je kuća dobra i vuk bi je imao...)

Filmsku ekipu čine i direktorica fotografije Jana Plećaš, montažu potpisuje Jan Klemsche, a producentica je Ankica Jurić Tilić iz produkcijske kuća Kinorama. Koproducenti su Peter Hyldahl, Morten Kjems Hytten Juhl i Maria Møller Christoffersen iz danske kuće Beofilm te Hrvatska radiotelevizija, razvoj i proizvodnju podržao je Hrvatski audiovizualni centar, a proizvodnju Danski filmski institut i nadnacionalni europski fond Eurimages.

Ne gledaj mi u pijat / Quit Staring at My Plate - trailer