NAJBOLJI GLUMAC

Prva nagrada za Marasovićev film 'Goran' u Montrealu

07.08.2016 u 20:59

Bionic
Reading

Novi film Nevija Marasovića 'Goran' svoju je svjetsku premijeru imao početkom kolovoza u Montrealu na Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia, gdje je odmah osvojio i prvu nagradu. Naime, Frano Dijak nagrađen je za najbolju mušku ulogu u Marasovićevom trileru snimanom prije dvije godine u snježnom Gorskom kotaru

Napokon je došlo vrijeme hrvatskog filma. Nakon prošlogodišnjih i ovogodišnjih svjetskih priznanja za Matanića, Ogrestu i Ivonu Juku, na red je došao i novi noir triler Nevija Marasovića 'Goran' koji je premijerno prikazan 3. kolovoza na filmskom festivalu u Montrealu. A da je promocija filma započela na najbolji mogući način, dokazuje i prva festivalska nagada, ona za najbolju mušku ulogu koja je pripala zagrebačkom glumcu Frani Dijaku koji glumi glavnog junaka.



Marasovićev film smješten je u Gorski kotar, a njegov je glavni lik taksist iz naslova koji brine za slijepu suprugu. Glume Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec, Filip Križan i Iva Krajnc.

Film je nastao u produkciji Antitalenta, scenarij potpisuje Gjermund Gisvold, kameru Damir Kudin, montažu Marko Ferković, glazbu Alen i Nenad Sinkauz, a za produkciju je bio zadužen Danijel Pek.

Na kanadskom festivalu predstavile su ga međunarodna sales kompanija Wide Management, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, koji je podupro postprodukciju filma. Početak domaće kinodistribucije očekuje se u siječnju iduće godine.

Goran