P.S. PULA

Još 14 naslova za završnicu Pulskog filmskog festivala

02.08.2016 u 16:31

Bionic
Reading

Od 6. do 12. kolovoza na pulskom Kaštelu održat će se 'P.S. Pula', Post program Pulskog filmskog festivala, u sklopu kojega će biti prikazano 14 filmskih naslova, od drame, komedije do trilera i dokumentaraca, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u utorak na Kaštelu

'Završnica Pulskog filmskog festivala i ove će se godine održati u najintimnijem pulskom kinu pod zvijezdama, između mora i brežuljaka, gdje će se vjernim posjetiteljima svake večeri ponuditi po dva naslova. Pomno odabrani naslovi i ove godine jamče još jednu filmsku lokaciju za pamćenje', istaknula je ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović.

O filmskim naslovima govorila je članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić. Na Kaštel među ostalima svojim filmovima dolaze, rekla je, Paul Verhoeven ('Elle'), Wim Wenders ('Sve će biti u redu'), Charlie Kaufman ('Anomalisa'), Luca Gaudagnino ('Rasprskavanje') i Danis Tanović ('Smrt u Sarajevu').

P.S. Pula misli i na najmlađe filmom sinkroniziranim na hrvatski 'Čarobna kupka doktora Proktora' te neodoljivim dokumentarcem 'Filharmonija s deponija' o nesalomljivom duhu mladih Paragvajaca koji su na instrumentima napravljenima od smeća pokorili svijet', istaknula je Tanja Miličić.

Ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo što Pulski filmski festival iz godine u godinu iznenađuje kvalitetnim konceptom.