HRVATSKE PREMIJERE

Pobjednik Cannesa i novi Woody Allen na 10. Vukovar Film Festivalu

28.07.2016 u 18:35

Bionic
Reading

Vukovar Film festival – Festival podunavskih zemalja ove će se godine održati od 22. do 27. kolovoza te će, kao i svake godine, biti prepun filmskih i glazbenih doživljaja, i to ne samo u Vukovaru već i u Osijeku, Valpovu, Belom Manastiru i Vučedolu

Kao i prethodnih godina, i ove će godine na festivalu biti premijerno prikazani brojni vrhunski filmovi, osvajači nagrada na festivalima poput onih u Cannesu, Berlinu ili Karlovym Varyma.

Poznata su imena prva dva filma koja će hrvatsku premijeru imati upravo u Vukovaru, a to su 'Cafe Society', novi film Woodyja Allena koji je otvorio ovogodišnji festival u Cannesu te 'Ja, Daniel Blake' redatelja Kena Loacha koji je osvojio Zlatnu palmu na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

'Cafe Society' smjesa je komedije i drame koja je smještena u tridesete godine prošlog stoljeća kada Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) odlazi u Los Angeles kako bi se zaposlio u filmskoj industriji gdje je njegov ujak Phil (Steve Carell) iznimno utjecajan agent. Bobby se ubrzo zaljubljuje u djevojku (Kristen Stewart) koja ima dečka, a on ne zna da je taj dečko zapravo njegov ujak Phil.

'Ja, Daniel Blake' britanska je drama o stolaru Danielu Blakeu, 59-godišnjem udovcu koji nakon srčanog udara i pada sa skele ne može raditi te traži pomoć države. No tada ulazi u mrežu birokracije koja mu onemogućuje da ostvari svoja prava, pri čemu će se zbližiti sa samohranom majkom Katie i njezine dvoje djece koji nailaze na slične probleme. Redatelja Kenu Loachu to je druga Zlatna palma u karijeri, a osvojio ju je uz jednoglasnu podršku kritike i publike koja je u Cannesu bila oduševljena filmom.

Ovo su samo dva od mnogih izvrsnih filmova koji će se ove godine prikazati na Vukovar Film Festivalu, a konačna lista filmova bit će poznata 16. kolovoza.