NEISPUNJENI KRITERIJI

Ponavlja se natječaj za organizatora Dana hrvatskog filma

28.07.2016 u 00:44

Bionic
Reading

S obzirom da na prethodnom natječaju nije izabran novi organizator Dana hrvatskog filma (DHF) koji bi ispunio sve kriterije, Vijeće tog festivala ponavlja natječaj, koji se odnosi na razdoblje od 2017. do 2018. godine

DHF su nacionalna kulturna manifestacija natjecateljskog karaktera koja se održava jednom godišnje u Zagrebu, najčešće u travnju, s ciljem predstavljanja i promicanja godišnje hrvatske filmske produkcije.

Potencijalni organizator dužan je predložiti programsku koncepciju, model organizacije i izvršne produkcije Festivala te sustav odlučivanja koji uključuje način vrednovanja, odnosno selekcije i nagrađivanja na Festivalu, kao i definirati oblik suradnje i koordinacije s profesionalnim udrugama na području audiovizualnih djelatnosti.

Prijedlog programske koncepcije, organizacije, strateških smjernica i financijskog plana odnosi se na dvogodišnje razdoblje, a za prvu se godinu treba napraviti detaljna ponuda, od načina odabira filmova do troškovnika. 

Iz natječaja su isključene pravne osobe nad kojima je pokrenut postupak predstečajne nagodbe, stečajni postupak, odnosno postupak likvidacije. Također, neće se razmatrati nepravodobne, nepotpune i nečitljive ponude.

Rok za prijave je 30 dana od objave, a prikupljanje pisanih ponuda provodi se dostavom ponuda putem pošte ili izravnom dostavom, do isteka roka za prijavu, 27. kolovoza, u tajništvo Hrvatskog filmskog saveza (s napomenom: za Vijeće Dana hrvatskog filma) na adresi Tuškanac 1 u Zagrebu.

Vijeće DHF, najkasnije 15 dana od dana zatvaranja natječaja u pisanom obliku donosi odluku o izboru organizatora, kojega ovlašćuje za sudjelovanje na natječajima za sufinanciranje festivala.

Protekle dvije godine Dane hrvatskog filma organizirala je zagrebačka produkcijska kuća 'Spiritus Movens', naslijedivši na toj dužnosti Studentski centar, gdje se festival održavao od svog prvog izdanja 1992. godine.