'ZVIZDAN' NA OTVARANJU

Filmovi studenata iz regije na Brač Film Festivalu

26.07.2016 u 17:36

Bionic
Reading

Od 11. do 13. kolovoza Brač ponovno postaje središte filmske umjetnosti drugim po redu Brač Film Festivalom

Ovogodišnji program dijeli se na glavni program (projekcije za djecu, projekcije kratkometražnih filmova, projekcije dugometražnih filmova) i popratni program (izložbe, radionice, after partyji)

Dugometražni program održava se pod prekrasnim zvjezdanim nebom, u ljetnom kinu Supetar s početkom u 21.30. Film Dalibora Matanića 'Zvizdan', koji se proslavio nagradom u Cannesu, otvara ovogodišnji Brač Film Festival. Drugu večer obilježit će turski film 'Mustang' koji je 2015. zaradio nominaciju za Oscar, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u laureatu venecijanskog festivala, srpsko-hrvatskoj koprodukciji, filmu 'Ničije dijete'.

Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta u kojem će svoje filmove prikazati studenti filmskih akademija iz cijele regije. Ove godine će biti prikazani filmovi 'Silje', 'Cvijeće', 'Piknik', 'Montilmon', 'Fajrunt', 'Paraliza', 'Igra malog tigra' i 'Djevojke'.

Najmlađi filmoljupci moći će uživati u dječjem programu sva tri dana u jutarnjim satima te pogledati istaknute filmove 'Operacija Arktik', 'Phantom Boy' i 'Pozdrav od Mikea'. Drugog dana Festivala otvorit će se izložba akademske slikarice Ivane Puljić.