FILM ANTONIJA NUIĆA

'Život je truba' osvojio glavnu nagradu u Rumunjskoj

21.07.2016 u 21:56

Bionic
Reading

Igrani film 'Život je truba!' Antonija Nuića osvojio je glavnu nagradu na Na Ceau, Cinema! - Pocket Film Festivalu, održanom u rumunjskom gradu Temišvaru, posvećenom nezavisnoj, ponajprije europskoj kinematografiji

Nuićev film, prikazan na trećem izdanju tog festivala koji je završio prošle nedjelje, žiri je ocijenio kao ostvarenje 's prirodnom i autentičnom glumom, uspješnom montažom u službi scenarija, sigurnom redateljskom rukom i humorom koji izrasta iz životnih okolnosti'. Dodaje se i kako film 'podsjeća na činjenicu da bi zvuk trube mogao raspetljati krhku mrežu obiteljskih međuodnosa'.

'Život je truba' je film dobrog raspoloženja, pršti humorom i optimizmom, a prati mladi bračni par na turbulentnom putu prema zajedničkom životu, ističu iz Propeler Filma u čijoj je produkciji snimljen. U njemu glume Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović. 

Koproducenti su Staragara (Slovenija), Baš Čelik (Srbija), Artikulacija Production (Crna Gora), Hrvatska radiotelevizija (Hrvatska) te Film and Music Entertainment (Velika Britanija). 

Život je truba

Rumunjski festival nastoji promicati europski i rumunjski film ne bi li dokazao da su bliskiji tamošnjoj publici od holivudskih i barem podjednako zanimljivi. Njegovo treće izdanje održano je, s nizom projekcija, radionica i događanja, od 14. do 17. srpnja u Temišvaru i Gottlobu.

Kratkometražni film 'Zvir' na festivalu u Sarajevu 

Još jedan film iz Propelerove produkcije nastavlja uspješnu festivalsku turneju - kratkometražni igrani film 'Zvir' redatelja Miroslava Sikavice uvršten je, kao jedini hrvatski predstavnik, u natjecateljski program kratkometražnih filmova ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji se održava u kolovozu. 

Redatelj Miroslav Sikavica autor je tridesetak dokumentarnih filmova, među kojima i nagrađivani 'Oblak' iz 2011. 'Zvir', njegov drugi kratkometražni igrani film, kroz realističnu priču na narativno suptilan i sažet način tematizira složenu problematiku divlje i bespravne gradnje u patrijarhalnoj sredini. U svibnju je u Cannesu bio nagrađen posebnim priznanjem programa '15 dana autora'.