NIJE POTREBNO ISKUSTVO

Restart otvorio prijave za Školu dokumentarnog filma

21.07.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Restart poziva sve zainteresirane da se prijave na šestu po redu Školu dokumentarnog filma 2016./2017. koja će se pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održavati u Zagrebu od 3. listopada 2016. do 28. veljače 2017.

Škola dokumentarnog filma održat će se kao petomjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 1. rujna 2016., a sve informacije o postupku prijave nalaze se na službenoj stranici

Program Škole zasnovan je na ideji da je danas filmski medij dostupan svima – zahvaljujući rasprostranjenosti tehnologije i necentraliziranosti znanja, svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma. To nam je i glavni cilj, kažu organizatori Škole koji žele pomoći polaznicima da naprave vlastite dokumentarne filmove s onime što im je na raspolaganju. Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma, samo jaka motivacija i želja da se nastave baviti dokumentarnim filmom u budućnosti. Svi zainteresirani moraju imati osnovno poznavanje rada na računalu, pristup računalu na koji se može instalirati program za montažu te kameri s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel).

Polaznici će tijekom pet mjeseci raditi na seriji posebno osmišljenih vježbi, a završna vježba, ujedno je i kratki dokumentarni film. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij, producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Boris Mitić, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Ivan Zelić te redatelj Miloš Tomić. Kroz program Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista.