MEĐUNARODNA PREMIJERA

Hrvatski dokumentarci u službenoj selekciji Sarajevo Film Festivala

19.07.2016 u 17:39

Bionic
Reading

Dva hrvatska dokumentarna filma uvrštena su u natjecateljski program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF) koji se održava od 12. do 20. kolovoza, objavljeno je iz uprave te najveće regionalne filmske smotre

U utrci za najbolji dokumentarni film natjecat će se ostvarenja 'Iza lica zrcala' redateljice Katarine Zrinke Matijević te 'Kino otok' koji je režirao Ivan Ramljak. Ta dva hrvatska dokumentarca u Sarajevu će imati međunarodnu premijeru.

Za najbolji dokumentarni film kandidirano je 21 dokumentarno ostvarenje, a među njima su još dvije hrvatske koprodukcije.

Riječ je o srpsko-hrvatsko-njemačkoj koprodukciji 'Četiri pasoša' Mihajla Jevtića te o filmu 'Zid smrti, i tako to' redatelja Mladena Kovačevića snimljenom u hrvatsko-srpskoj koprodukciji.

U sklopu natjecateljskog programa dokumentarnog filma svjetske će premijere imati slovenski film 'Granice' u režiji Damjana Kozolea te čak tri bosanskohercegovačka ostvarenja koja potpisuju Namik Kabil ('Srce od drveta'), Tarik Hodžić ('Scream for me Sarajevo') i Pero Pavlović ('Svetlana').