POZORNICA TUŠKANAC

Fantastic Zagreb Film Festival otvara film 'Muškarci i kokoši'

24.06.2016 u 22:17

Bionic
Reading

Crna komedija s elementima fantastike 'Muškarci i kokoši' Andersa Tomasa Jensena otvara 30. lipnja na ljetnoj pozornici Tuškanac 6. Fantastic Zagreb Film Festival

Glumačku ekipu filma u kojemu se 'urnebesni komični prizori izmjenjuju s elementima misterije i fantastičnih otkrića' predvodi danski glumac Mads Mikkelsen koji se proslavio ulogama u filmovima 'Pusher', 'Casino Royale', 'Kraljevska afera' i seriji 'Hannibal'. Radnja filma, koji je režirao oskarovac Anders Thomas Jensen, prati dva brata koja nakon očeve smrti završe na otoku gdje otkrivaju misterioznu obiteljsku tajnu.

Fantastic Zagreb Film Festival
održava se do 9. srpnja, a u deset festivalskih dana bit će prikazano pedeset filmova podijeljenih u nekoliko programskih sekcija - Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana i Kratki program.

Tako će, primjerice, biti prikazan 'Brzi konvoj', najavljen kao 'francuski road movie na steroidima', jedna od najefektnijih i najboljih europskih žanrovskih drama u proteklih godinu dana 'Demon' te švedski film 'Sensoria', koji organizatori najavljuju kao 'efektan mystery suspens koji priziva ranog DePalmu i Polanskog, ali sa skandinavskom notom'.

Tu su i znanstveno-fantastični film 'Procjep' nastao u srpsko-slovensko-južnokorejskoj koprodukciji, horor bajka 'Vještica' premijerno prikazana na Sundance festivalu, horor romansa 'Ponos i predrasude i zombiji' te japanski znanstveno fantastični anime 'Dječak i zvijer' Mamoru Hosode.

Muškarci i kokoši

Osim toga, pripremljen je i poseban program kojim će se obilježiti 75. rođendan velikana svjetske animacije Hayaa Miyazakija te će biti prikazani filmovi 'Princeza Mononoke', 'Avanture male Chihiro' i 'Moj susjed Totoro'.

Jedan od noviteta ovogodišnjega festivala je dječji program koji će se 2. i 3. srpnja održati u Zagrebačkom plesnom centru.

U posebnom programu pod nazivom 'Sretan rođendan!' bit će prikazano šest filmskih klasika: 'Plavi baršun' Davida Lyncha, 'Muha' Davida Cronenberga, 'Aliens' Jamesa Camerona, 'New York 1997.' Johna Carpentera, 'Paklena naranča' Stanleya Kubricka i 'Zabranjeni planet' Freda Wilcoxa snimljen prije 60 godina.