720 STRANICA

Konačno se objavljuju Coppoline bilješke za snimanje 'Kuma'

05.06.2016 u 08:17

Bionic
Reading

Izdavač Reagan Arts objavio je kako će uskoro objaviti poznate bilješke režisera Francisa Forda Coppole, nastale u pripremi njegova remek-djela 'Kum', inače snimljenog po bestseleru Marija Puzza. Ovo luksuzno izdanje od 720 stranica koštat će 50 dolara i već se sada može naručiti online

O snimanju 'Kuma' postoje brojne legende, od kojih je većina istinita. Filmski studio nije htio Marlona Branda i Ala Pacina u glavnim ulogama, scenarist i režiser Francis Ford Coppola vodio je stalni rat protiv producenata, scenarij se mijenjao tijekom snimanja, a naravno da je prekoračen i budžet. No kada je film došao u kina, publika i kritičari su bili oduševljeni, a uslijedio je i puno Oscara.

Kako je priprema i snimanje 'Kuma' išlo, moći će se sada detaljno saznati objavom obimnog fascikla Coppolinih bilježaka, nacrta i planova za snimanje svojeg prvog, no ne i posljednjeg remek-djela sedme umjetnosti. U luksuznom izdanju tako će se moći pročitati Coppoline prve impresije nakon čitanja istoimenog romana Marija Puzza prema kojemu je 'Kum' snimljen te skice pojedinih scena te brojni drugi sada već povijesni dokumenti. Coppola se tijekom snimanja nije odvajao od svojeg obimnog fascikla, u kojemu je 'Kum' isplaniran do u detalj.

Nakladnik Reagan Arts najavljuje kako će njihovo izdanje otkriti kreativni proces tada 32-godišnjeg Coppole te će sadržavati i nikad viđene fotografije sa snimanja. Knjiga se može već sada naručiti, a bit će objavljena u rujnu ove godine.