PRIJAVE U TIJEKU

Vukovar film festival raspisao natječaj za jubilarno izdanje

17.03.2016 u 16:28

Bionic
Reading

Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja objavio je natječaj za svoje ovogodišnje, deseto izdanje, koje će se održati od 22. do 27. kolovoza

Za konkurenciju festivala, koji tradicionalno u taj hrvatski grad donosi odabrana filmska ostvarenja, mogu se prijaviti dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav.

Osim Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Ukrajine, uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka. Mogu sudjelovati i koprodukcije sa svim tim zemljama.

Filmovi moraju biti proizvedeni poslije 1. siječnja 2014. te titlani na engleskom jeziku, dok filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja. Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati prijavnicu, životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučivši popis nagrada.

Radovi koji će biti odabrani za festival natjecat će se za Nagradu za najbolji dugometražni film, odnosno otkup prava za distribuciju, Nagradu za najbolji kratkometražni film (500 eura) i Nagradu za najbolji dokumentarni film (tisuću eura).

Vukovar film festival jedini je koji se doslovno održava na Dunavu, nastojeći svakog kolovoza ponajboljim europskim filmovima, koji su nerijetko prikazivani na prestižnim filmskim festivalima poput Cannesa ili Berlina, u tom gradu obogatiti i oživjeti kulturnu ponudu.