VUKOVARSKI FESTIVAL

Crna komedija i morbidna bajka obilježili treću večer

27.08.2015 u 11:24

Bionic
Reading

Crna mađarska komedija 'Liza i mrtvi ljubavnici' prikazana je sinoć na terasi Agencije za vodne putove i pokazala se pravim crowdpleaserom za sve gledatelje. Na perivoju dvorca Eltz prikazana je groteska Mattea Garronea, film 'Priča nad pričama' u kojem Salma Hayek jede golemo srce i koji gledatelje vodi u začarani svijet morbidne bajke

Danas su u programu dokumentaraca, u Cinestaru, na rasporedu tri zanimljiva filma. Prvi je slovački 'Povratak u život', o zatvorenicima u slovačkom zatvoru koji se nakon izlaska iz zatvora nose s problemima prilagodbe. Nakon njega prikazuje se srpski film 'U tami', a potom i njemački film 'Prognostičar' o čovjeku koji predviđa ekonomske krahove i mijene.

Hitovi četvrte večeri bit će srpski film 'Panama' prikazan na Kanskom filmskom festivalu, priča o seksu i vrtlogu mladenačke požude te novi film Wernera Herzoga, 'Kraljica pustinje' s Nicole Kidman u ulozi Gertrude Bell, britanske povjesničarke i spisateljice koja je odigrala važnu ulogu u političkom poretku Srednjeg istoka 1920-ih.

Vrhunac večeri odigrat će se u party-zoni Golubica malla kad će sve zaljubljenike u moderni sevdah zabavljati Mostar Sevdah Reunion.