'PIKSELI' U KINIMA

Što se dogodi kada videoigre ožive?

20.07.2015 u 08:00

  • +7

Akcijska komedija PIKSELI

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Ovog ljeta u kina dolazi prava akcijska komedija kakvu još nismo imali prilike vidjeti! Riječ je o filmu 'Pikseli' u kojem su glavne uloge ostvarili Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Josh Gad i zvijezda televizijske serije 'Igra prijestolja' Peter Dinklage

Film je režirao Chris Columbus, priznati redatelj koji nam se dosad predstavio hitovima 'Sam u kući' i prva dva nastavka serijala o Harryju Potteru. Akcijska komedija 'Pikseli' u domaća kina stiže već 23. srpnja, a ekskluzivno na tportalu pogledajte prvi dostupan prilog o snimanju filma.

Kao klinci u 80-im godinama prošlog stoljeća, Sam Brenner (Sandler), Will Cooper (James), Ludlow Lamonsoff (Gad) i Eddie 'The Fire Blaster' Plant (Dinklage) tisućama puta spašavali su svijet – u videoigricama koje su plaćali 25 centi po komadu. Sada će morati spasiti svijet u stvarnom životu.

Pikseli - sa snimanja

Nakon što intergalaktički vanzemaljci potpuno pogrešno protumače primjere arkadnih videoigara kao objavu rata napadnu Zemlju koristeći videoigrice kao modele za svoje napade. Američki predsjednik Cooper prisiljen je pozvati svoje stare prijatelje, ujedno stručnjake za videoigrice, kako bi pokušali spasiti svijet prije nego ga unište Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede i Space Invaders. U njihovoj bitki pridružit će im se i poručnica Violet Van Patten (Monaghan), specijalistica za nabavku jedinstvenih oružja kakva su potrebna igračima da bi porazili izvanzemaljce.

Akcijska komedija 'Pikseli' svojom neobičnom radnjom i dosad neviđenim specijalnim efektima svakako će privući sve one poklonike starih arkadnih videoigara poput Pac-Mana, a on je – za razliku od svoje videoigrice – ovdje praktički glavni negativac. Glumačka postava sačinjena od najboljih komičara današnjice osigurava vrhunsku zabavu, a sigurna redateljska ruka Chrisa Columbusa pravi je dokaz da se radi o jednom od potencijalno najvećih ljetnih hitova ove godine.

Pikseli